tiistai 11. huhtikuuta 2017

Vanhojen nukkekotien ihastelua Lontoossa

Pitkään odotettu Englannin reissu on nyt takana. Kävimme miesystäväni kanssa ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkalla Lontoossa, Birminghamissa ja Liverpoolissa. Tälle matkalle ei mahtunut nukkekoteja kovinkaan laajassa mittakaavassa ja nukkekodin esineitä myyvät kaupatkin jäivät läpikäymättä. Toiveissani luulin, että viisikerroksisessa lelukaupassa Hamleyssa tai valtavassa Harrodsin tavaratalossa olisi myyty myös nukkekotitarvikkeita, mutta luulo ei ole tiedon väärti. Tarjolla oli vain Smålandia, joka ei oikein istu omaan nukkekotimaailmaan. Seuraava Englannin reissuni tuleekin sitten keskittymään nukkekoteihin!


Kävimme kuitenkin Lontoossa sijaitsevassa Pollockin lelumuseossa, jossa oli esillä vanhoja nukkekoteja. Saimme maanantaiaamuna kierrellä museossa ihan kahdestaan. Museo näytti alkuun pieneltä, kun sitä netissä tutkimme. Se sijaitsee vanhassa kerrostalossa ja sisältää useita kerroksia ja lukuisia huoneita leluja, pelejä, kiiltokuvia ja kaikkea muuta ihanaa. Myös siis nukkekoteja ja minejä. Kaikki esineet oli laitettu lasivitriineihin ja -tauluihin, mikä hankaloitti kuvaamista. Lisänsä hankaluuteen toi kirkas auringonpaiste ikkunoista. Toivottavasti kuvista saa kuitenkin jotain selvää.


Suosittelen lämpimästi kaikille Lontoon matkailijoille Pollockin lelumuseota. Se oli mielenkiintoinen paikka ja miesystävänikin jaksoi siellä kiertää, vaikka oli saanut luvan mennä pubiinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! <3